Zwaartekrachtsgolven> VU is verder kijken
Zwaartekrachtsgolven

VU-hoogleraar Jo van den Brand is leider van het gravitatiefysicaprogramma van Nikhef: “Wat we hebben gemeten is fantastisch. Het opgevangen signaal is zó helder dat het met het blote oog in de ruwe data is te zien. Een verrassend aspect van deze ontdekking is dat de zwarte gaten die zijn samengesmolten veel zwaarder zijn dan de zwarte gaten die we kennen in dubbelsterren in onze Melkweg.”

Sluiten Lees het nieuwsbericht >
Genetwerkte wereld> VU is verder kijken
Genetwerkte wereld

Alles is met alles verbonden. Computernetwerken, online sociale netwerken en communities (Hyves, LinkedIN, online games). Het internationaal toonaangevende onderzoek van onze informatici focust onder andere op de genetwerkte wereld. Informatica studeren is aan onze faculteit: deel uitmaken van The Talent Network. Bijvoorbeeld met de topmaster over netwerken van supercomputers, Parallel and Distributed Computer Systems.

Sluiten Computer Sciences >
Lasers en leven> VU is verder kijken
Lasers en leven

In het Europees toonaangevende VU-Lasercentrum zijn onze natuurkundigen uitgerust met unieke optische tools en microscopieën om de Fysica van Leven en Energie te onderzoeken. Recente ontwikkelingen in moleculaire imaging en spectroscopie maken het mogelijk om metabolische processen te volgen op cel- en zelfs moleculair niveau. Zo dragen lasers bij aan fundamenteel, toegepast én interdisciplinair onderzoek.

Sluiten Physics and Astronomy >
Van molecuul tot medicijn> VU is verder kijken
Van molecuul tot medicijn

Chemie speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Veel ziekten ontstaan door veranderingen in de genen of miscommunicatie tussen cellen. Onze internationaal gerenommeerde chemici en farmacochemici doen innovatief onderzoek naar de moleculaire mechanismen achter zulke ziekten. Dit levert compleet nieuwe, effectievere en ook veiligere medicijnen op.

Sluiten Chemistry and Phar. >
Wereldse wiskunde> VU is verder kijken
Wereldse wiskunde

De wereld van vandaag is steeds meer een wiskundewereld. Dat zie je bij Wiskunde aan onze faculteit terug: financiële wiskunde, biomedische wiskunde, bedrijfswiskunde, life sciences en wiskundige genomica. Uniek is de focus op business analytics, een jong vakgebied waarbij wiskunde en informatica worden gecombineerd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het bedrijfsleven van nu.

Sluiten Mathematics >
VWO-ers en wetenschap> VU is verder kijken
VWO-ers en wetenschap

Leerlingen enthousiast maken voor een studie en carrière in bèta-technische richting door te verdiepen en uit te dagen, dat is de missie van de Its Academy. Bètadocenten in het voortgezet onderwijs kunnen gebruik maken van ons aanbod van activiteiten en lesmaterialen bij het invullen van hun lesprogramma of om individuele leerlingen met een groot enthousiasme voor een specifiek vak extra diepgang aan te bieden.

Sluiten It's Academy >

    spamfuik@vu.nl