Home > Nieuws en Agenda > Agenda > 16mei_Q. Hou

Een compleet landschap van eiwit-eiwit-interacties schetsen

• Startdatum 16-05-2017

• Titel Multi-Scale Investigation of Protein-Protein Interactions

• Spreker Q. Hou

• Promotor prof.dr. J. Heringa, copromotor: dr.ir. K.A. Feenstra

Natuurkundige Qingzhen Hou onderzocht eiwit-eiwit-interacties. Dankzij nieuwe technieken zijn er tegenwoordig veel meer gegevens te meten over dit soort interacties.

Eiwit-eiwit-interacties zijn essentieel voor de meeste biologische activiteit. Onderzoek naar eiwit-eiwit-interactie is daarom een belangrijke taak voor de structurele bioinformatica. De hoeveelheid eiwit-structuurgegevens, verkregen door high-throughput meettechnieken, neemt tegenwoordig snel toe.

Echter, de hoeveelheden eiwitsequentie-gegevens groeit nog veel sneller als gevolg van Next-Generation Sequencing (NGS)-technieken. Het detecteren van de verborgen boodschappen in deze gegevens en blootleggen van de gegevens van eiwit-eiwit-interacties en daarmee de mechanismen van eiwitfunctie komen steeds meer binnen bereik als gevolg van de bovengenoemde explosie van gegevens.

Promovendus Hou onderzocht deze verschillende soorten eiwitgegevens. De resulterende methoden kunnen op grote schaal worden toegepast om een compleet landschap van eiwit-eiwit-interacties te helpen schetsen.