Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > Célia Fonseca Guerra bijzonder hoogleraar in Leiden
28-02-2017

Célia Fonseca Guerra bijzonder hoogleraar in Leiden

Scheikundige Célia Fonseca Guerra (Theoretische Chemie, VU) is per 1 februari benoemd als bijzonder hoogleraar Applied Theoretical Chemistry aan de Universiteit Leiden.

GuerraIn Leiden maakt Fonseca Guerra deel uit van de onderzoeksgroep Theoretische Chemie van hoogleraar Geert-Jan Kroes, binnen het Leids Instituut voor Chemisch Onderzoek (LIC). Ze gaat werken aan supramoleculaire (bio)anorganische systemen, ook in samenwerking met hoogleraar Lies Bouwman van de MCBIM-groep (Metals in Catalysis, Biomimetics & Inorganic Chemistry). Dit zal het fundamenteel onderzoek in de focusgebieden Energie & Duurzaamheid en Chemical Biology in Leiden gaan versterken.

Fonseca Guerra’s aanstelling in Leiden betekent een betere zichtbaarheid van de VU-afdelingen Theoretische Chemie en Farmaceutische Wetenschappen. Ook de samenwerking met de Holland Research School of Molecular Chemistry (HRSMC) zal door deze aanstelling een boost krijgen.