Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > FEW-hoogleraren bij Universiteit van Nederland
17-01-2017

FEW-hoogleraren bij Universiteit van Nederland

Wiskunde-hoogleraar Rob van der Mei gaf college over hoe wiskunde kan helpen bij het redden van levens. En Informatica-hoogleraar Frank van Harmelen vertelt volgende week hoe het kan dat computers steeds slimmer worden.

De eerste colleges van de Universiteit van Nederland van 2017 staan online. Deze colleges staan in het teken van ‘Rampen’. Ze zitten in een klein hoekje maar gelukkig weet de wetenschap er wel raad mee.

Want wist je dat wiskunde levens kan redden? VU-hoogleraar Wiskunde Rob van der Mei berekent hoe ambulances nóg sneller ter plaatse kunnen komen bij een noodgeval. Hoe hij dat precies doet en – nog belangrijker – waarom het áltijd sneller kan, kun je nu online beluisteren en bekijken in zijn college.

Slimme Computers
Computers worden steeds slimmer. Het duurt niet lang meer of het geheugen en de rekenkracht van computers zijn net zo krachtig als jouw brein. En als je dan bedenkt dat steeds meer computersystemen zelflerend zijn, waar is de computer in de toekomst dan toe in staat?

Vijf wetenschappers, waaronder VU-hoogleraar Informatica Frank van Harmelen, vertellen hier op woensdag 25 januari over in Club Air in Amsterdam, vanaf 19.30 uur. Van Harmelen legt uit hoe het kan dat een computer steeds wijzer kan worden. Wil je dit college bijwonen? Bestel je kaarten via de website van de Universiteit van Nederland