Home > Nieuws en Agenda > Nieuwsarchief > Master SBI definitief goedgekeurd
Nieuwsarchief
07-02-2017

Master SBI definitief goedgekeurd

De master Science, Business & Innovation (SBI) is definitief geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie) als zelfstandige masteropleiding.

Het accreditatiepanel van de NVAO is van mening dat de focus van de master SBI relevant, innovatief en interessant is voor de academische gemeenschap, voor studenten en voor het werkveld. Het panel prijst het inter- en transdisciplinaire karakter van de opleiding, dat zich bevindt op de grens tussen de natuurwetenschappen en de sociale wetenschappen.

Grote behoefte aan deze afgestudeerden 
Hoogleraar Bart Bossink, trekker van het accreditatieproces namens SBI, is verheugd met het resultaat: “De samenwerkende faculteiten FEW, FEWEB en FSW hebben hiermee een unieke innovatieopleiding in handen. De master SBI leidt studenten op die vanuit kennis en inzicht in de natuurwetenschappen en sociale wetenschappen (organisatie, innovatie, ondernemerschap) innovatietrajecten in (high-)tech organisaties kunnen managen. Zowel commerciële als maatschappelijke organisaties hebben een grote behoefte aan dit soort afgestudeerden. De accreditatie is een kroon op het werk van de vele betrokkenen.”

Tot op heden was SBI een afstudeerrichting binnen de masters Scheikunde en Natuurkunde. Vanaf september 2017 gaat deze dus als volwaardige universitaire master verder. Binnen de master kunnen studenten kiezen uit twee specialisaties: Energy & Sustainability of Life & Health. 

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl