Home > Nieuws en Agenda > Nieuws

VU, UvA en HvA starten de Amsterdam School of Data Science

16-02-17

Met dit nieuwe opleidingsplatform willen de initiatiefnemers het tekort aan dataspecialisten terugdringen.

Overeenstemming UvA en VU over bètahuisvesting

14-02-17

De Colleges van Bestuur van de VU en UvA hebben overeenstemming bereikt over een huisvestingsprogramma om de bètasamenwerking te faciliteren. De bètafaculteiten van beide universiteiten hebben de wens om de samenwerking op een aantal domeinen te intensiveren en krachten te bundelen in onderzoek en onderwijs.

Master SBI definitief goedgekeurd

07-02-17

De master Science, Business & Innovation (SBI) is definitief geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie) als zelfstandige masteropleiding.

Startup VU Lumicks wint landelijke Young Startup Award

24-01-17

De Young Startup Award is dé award voor innovatieve bedrijven uit Nederland en werd uitgereikt op het congres ‘Nederland Valoriseert!’

Scripties Computer Science en Health Sciences in de prijzen

20-01-17

Student Computer Science Evangelos Chatzikalymnios heeft de VU Bachelorscriptieprijs 2016 gewonnen. Hij ontvangt 2.000 euro. Bachelorstudent Gezondheidswetenschappen Eline Freriks hield de beste pitch over haar bachelorscriptie.

FEW-hoogleraren bij Universiteit van Nederland

17-01-17

Wiskunde-hoogleraar Rob van der Mei gaf college over hoe wiskunde kan helpen bij het redden van levens. En Informatica-hoogleraar Frank van Harmelen vertelt volgende week hoe het kan dat computers steeds slimmer worden.

Jacqueline Broerse portefeuillehouder onderzoek FALW-FEW

10-01-17

Het College van Bestuur benoemt met ingang van 1 februari 2017 prof.dr. Jacqueline Broerse tot portefeuillehouder onderzoek van de faculteiten Aard- en Levenswetenschappen en Exacte Wetenschappen. De benoeming is voor een periode van vier jaar voor 0,4 fte.

Astrochemisch onderzoek Bickelhaupt en Ubachs gehonoreerd

09-01-17

Theoretisch chemicus Matthias Bickelhaupt en experimenteel fysicus Wim Ubachs hebben subsidie ontvangen voor hun onderzoeksprojecten in het nieuwe NWO Dutch Astrochemistry Network (DAN) II, dat over een totaalbudget van 2 miljoen euro beschikt.

Theoretisch Chemicus geselecteerd voor Top Research Center ARC CBBC

23-12-16

Theoretisch Chemicus Matthias Bickelhaupt is geselecteerd als lid van het Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium (ARC CBBC).

Federico Camia bijzonder hoogleraar Discrete Probability and Conformal Invariance

15-12-16

Federico Camia is per 1 november 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar Discrete Probability and Conformal Invariance, bij de afdeling Wiskunde.

Half miljoen subsidie voor onderzoekers Computer science

08-12-16

Henri Bal, Jaap Heringa, Sanne Abeln (Computer science) en Piek Vossen (Faculteit der Geesteswetenschappen) hebben een onderzoekssubsidie van 500.000 euro ontvangen van het Netherlands eScience center. Met dit bedrag gaan zij onderzoek doen naar ‘disruptive techologies’. Hun project heeft de titel A methodology and ecosystem for many-core programming.

Beste propedeusestudenten krijgen KHMW-prijs

28-11-16

Vandaag ontvangen vier VU-studenten in de exacte en technische vakken een Jong Talent Aanmoedigingsprijs (ter waarde van 500 euro) van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Vreemd gedrag van biomaterialen onder spanning beter begrepen

24-11-16

Als je aan de uiteinden van een piano- of gitaarsnaar draait, wordt de snaar langer. De meeste materialen gedragen zich op deze manier. Oefen een torsiekracht uit, en ze hebben de neiging om uit te rekken. Sommige materialen gedragen zich echter precies tegenovergesteld: ze krimpen juist als er torsiekrachten worden uitgeoefend. Door onderzoek in de groepen van Fred MacKintosh (VU), Bonn (UvA) en Koenderink (AMOLF), wordt nu begrepen waarom.

Miljoenensubsidies voor VU natuurkundigen

24-11-16

De Stichting FOM (NWO) heeft in totaal 15,1 miljoen euro toegekend aan zeven nieuwe Vrije FOM-programma’s. Twee van de zeven gehonoreerde onderzoeksvoorstellen komen van VU-natuurkundigen.

Ruim 5 ton voor onderzoek naar deeltjesverval

24-11-16

De Stichting FOM (NWO) heeft twaalf aanvragen in de FOM-Projectruimte gehonoreerd, voor in totaal 5,3 miljoen euro. Het onderzoek van VU/Nikhef-hoogleraren Marcel Merk en Robert Fleischer over deeltjesverval is één van de twaalf toegekende projecten.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl